Web Analytics Made Easy - Statcounter

کمیته تخصصی نظام مهندسی استان فارس نتیجه بررسی خود از هتل آسمان را اعلام و پایداری موقت سازه این هتل را بیان کرد. ۲۲ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۳:۴۹ استانها فارس نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، نزدیک به یک دهه از ساخت هتل نیمه کاره آسمان می‌گذرد، هتلی که روزهای ابتدایی مردادماه به واسطه آتش‌سوزی و خطر ریزش آن، در صدر اخبار رسانه‌های استان فارس قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

سابقه ساخت این هتل به اواخر دهه 80 و اوایل دهه 90 می‌رسد، هتلی که با مخدوش کردن فضای بصری ارگ کریم‌خانی تهدیدی برای ثبت جهانی این بنای دوران زندیه بوده است.  ارتفاع هتل آسمان باید براساس استانداردها حدود 54 متر باشد اما مالک ادعا دارد برای احداث یک هتل 67 متری (به لحاظ ارتفاع) مجوز دارد.

کش و قوس‌های فراوانی در سال‌های اخیر درباره این هتل و تخریب طبقاتی از آن وجود داشته است و رسانه‌ها نیز هر ازگاهی با پرداختن به این موضوع، عملی نشدن این امر را گوشزد کرده‌اند. 

آتش‌سوزی هتل آسمان و دردسرهای آن 

 در 12 مردادماه امسال اتفاقی دیگر رخ داد، آتش‌سوزی در هتل آسمان که ابتدا به نظر نمی‌رسید چندان مهم باشد اما پس از گذشت چند ساعت مشخص شد که خطر بیش از آن چیزی است که تصور می‌شود. 

گزارش کامل تسنیم از حادثه آتش‌سوزی هتل آسمان؛ آرامش به چهارراه زند شیراز بازگشتادامه دردسرهای هتل آسمان برای ساکنان منطقه؛ پرونده به صورت ویژه در شورای شهر بررسی می‌شودکمیته فنی استانداری فارس وضعیت سازه‌ای هتل آسمان شیراز را بررسی کردند

قرار دادن 2000 تا 25000 تشک در انبار طبقات منفی این ساختمان علت اصلی آتش‌سوزی بود که از سوی مسئولان آتش‌نشانی شیراز ذکر شد. پس از خاموش کردن شعله‌های آتش وجود دود و حرارت زیاد در طبقات زیرین این ساختمان نیمه کاره سبب شد که کار مهار کامل آتش بیش از 14 ساعت به طول بیانجامد. 

در این میان نیز خطر ریزش ساختمان و احتمال رخ دادن پلاسکویی دیگر سبب شد که خیابان‌های اطراف هتل مسدود شود و ساکنان منطقه نیز مجبور به تخلیه شدند. این موضوع که مشکلاتی را برای مردم به همراه داشت تا 17 مردادماه ادامه یافت. 

روز 17 مردادماه در پی اعلام نظر کمیته فنی محدودیت رفت و آمد و مسدود بودن خیابان رودکی برطرف شد اما ورود به هتل همچنان با محدودیت روبه‌رو بود. 

در همان تاریخ کمیته فنی متشکل از 11 نفر که  چهار نماینده از نظام مهندسی ساختمان نیز در این کمیته عضو هستند، بررسی‌های خود را اعلام کردند و گفتند که نتیجه کلی این بررسی‌ها نشان از این مسئله دارد که جای نگرانی درباره سازه هتل آسمان وجود ندارد.

ایمن‌سازی و پایدارسازی موقت بر سازه هتل 

همچنین کمیته فنی تخریب سازه را منتفی دانستند و اعلام کردند که خطر جدی ناپایداری سازه برطرف شده است. پس از آن  براساس بند 12 ماده 15 قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان کمیته تخصصی به دستور قضایی تشکیل شد و در روز 19 مردادماه با حضور در محل به صورت میدانی وضعیت هتل را بررسی کردند. 

آنچه امروز از سوی نظام مهندسی به عنوان نتیجه کمیته تخصصی ذکر شده، چنین است که «بررسی اولیه نقشه‌ها نشان داد که ساختمان در حال ساخت هتل آسمان، ترکیبی از فولاد و بتن است و با توجه به تجربه ساختمان پلاسکو برای جلوگیری از خرابی پیش رونده خنک‌سازی ستون‌ها از ابتدا به عنوان یک اقدام حیاتی در دستور کار قرار گرفت».

به گفته امیر تابع‌ بردبار، دبیر کمیته منتخب «در حال حاضر ضروری است عملیات ایمن‌سازی و پایدارسازی موقت بر روی سازه ساختمان هتل انجام شود تا مشاور بتواند به پروژه ورود کند».

براساس این گزارش تعیین میزان خسارت وارده و بررسی میزان ایستایی و مقاومت ساختمان در برابر بارهای  ثقلی و جانبی حاصل از وزن طبقات و میزان پایداری آن در برابر سایر مخاطرات احتمالی نظیر زلزله پس از بررسی بیشتر مشخص می‌شود. 

انتهای پیام/  ز

R41382/P/S6,61/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۵۱۰۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایمن‌سازی کودکان زیر ۵ سال با قطره فلج اطفال اجرا شد

به گزارش خبرگزاری مهر، سیمین دخت بیات رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: در مرحله اول این عملیات ضمن مراجعه به ۲۷ هزار و ۲۹۸ خانوار، تعداد ۳۷ هزار و ۶۹۲ کودک زیر ۵ سال واکسینه شدند.

وی افزود: نوبت اول اجرای این طرح از دوم تا چهارم اردیبهشت به شکل مراجعه خانه به خانه منازل و جستجوی کودکان زیر ۵ سال در مناطق پرخطر اجرا شد.

بیات، هدف این برنامه را توقف گردش ویروس فلج اطفال در مناطق پرخطر (نقاط کانونی و وارده) عنوان کرد و گفت: با توجه به انتقال ویروس وحشی فلج اطفال در دو قاره آسیا و آفریقا و بومی بودن بیماری در کشورهای همسایه شرقی ایران (افغانستان و پاکستان) عملیات ایمن‌سازی تکمیلی سالانه، برای حفظ موقعیت عاری از ویروس فلج اطفال در کشورمان الزامی است.

به گفته وی، این مرحله به عنوان مرحله نهایی قبل از ریشه کنی جهانی ویروس اطفال محسوب می‌شود.

بیات یادآور شد: گروه هدف این طرح، کودکان ۵ سال (صفر تا ۵۹) ماهه بودند که بدون توجه به سابقه ایمن‌سازی قبلی دو قطره واکسن خوراکی فلج اطفال دریافت کردند.

به گفته وی، تمامی کودکان زیر ۵ سال که در محل‌های تجمع مهاجران خارجی سکونت داشتند، کودکان ساکن مناطقی با احتمال پوشش واکسیناسیون کمتر از ۹۵ درصد، کودکان ساکن مناطق تحت پوشش تیم‌های سیار و کودکان اتباع ساکن در مناطق تابعه دانشگاه تحت پوشش این طرح قرار گرفتند.

رئیس گروه مبارزه با بیماری‌های واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاطرنشان کرد: مرحله دوم طرح از ۳۰ اردیبهشت تا یکم خرداد ۱۴۰۳ اجرا خواهد شد.

کد خبر 6096509 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • معیار تعرفه خدمات مهندسی نباید قیمت ماست باشد
  • ایمن‌سازی کودکان زیر ۵ سال با قطره فلج اطفال اجرا شد
  • مسیر آبشار لوه مسدود شد
  • مهلت ۱۰ روزه دادستان گالیکش برای ایمن‌سازی مسیر دسترسی به آبشار لوه
  • پرده‌های حفاظت خورشیدی؛ راهکار پایداری ساختمان‌ها
  • ساختمان‌های بحرانی منطقه ۱۲ تهران به‌زودی تعیین تکلیف می‌شود
  • کربن‌صفرترین ساختمان اداری و مسکونی در بریتانیا
  • خانه های امامزاده ابراهیم شفت ایمن سازی می شود
  • کاهش ۳ درصدی حوادث منجر به فوت در استان اصفهان/ ۵۰ درصد فوتی‌های کشور مربوط به بخش ساختمان
  • هشدار مدیرکل مدیریت بحران استانداری در پی تشدید بارش‌ها در کرمانشاه